HTML

muveszetineveles

Az Európai Unió által támogatott Grundtvig program az egész életen át tartó tanulást, a mobilitást és az önkéntességet hivatott támogatni. A MUS-E Magyarország és a MUS-E France közös projektje 50 év feletti MUS-E művészeknek és pedagógusoknak ad lehetőséget önmaguk továbbképzésére, új tapasztalatok gyűjtésére, idegen környezetben való fejlődésre. A senior csere program keretein belül a magyar kiutazók találkozhatnak francia kollégáikkal, részt vehetnek a strasbourgi MUS-E órákon, és megismerhetik a francia MUS-E osztályok műhelymunkáját. A programban résztvevő művészeknek és pedagógusoknak 3 hét alatt lehetősége lesz francia környezetben terjeszteni a MUS-E értékeket, majd hazatérve megoszthatják tapasztalataikat a magyar MUS-E hálózattal. 2015. márciusában folytatódik a program és újabb három önkéntes (művész/pedagógus) indul útnak... Részletes információk a MUS-E Programról: www.mus-e.hu

Friss topikok

  • muveszetineveles: Kedves Attila! Köszönjük kedves soraidat, egyik fantasztikus élmény jön a másik után, mozgalmas na... (2015.04.02. 17:52) A nagy utazás
  • muveszetineveles: @Lumma Sz: Kedves Béla! Köszönjük kedves soraidat, átadtuk üdvözletedet Leanak és Maximnak. A Ti t... (2015.04.02. 17:46) Az első munkanap

Címkék

2.blog

A nagy utazás

Az első feladatot, a repülőtérre való kijutást mindhárman sikerként éltük meg, pedig igazán sikeresnek csak Frankfurtban érezhettük magunkat!

Na, de lassan haladok a meséléssel. Nekem életem első repülése volt, így minden először történt velem, csuda jó érzés ez! De mintha mindent tudtam volna! Simán becsekkoltunk, beszálltunk. A repülés nagyon nagy élmény volt, ahogy elhagytuk a földet és egyre kisebbek lettek az épületek, és a „felhők felett mindig kék az ég”! Soha nem láttam még ennyiféle kék színt, a kék 60 árnyalatát!

a_felhok_felett.jpg

A Frankfurti reptér hatalmas, ezt tudtuk előre. A kijáratot, a csomagjainkat azonnal megtaláltuk. De a Strasbourgba induló buszhoz nem volt egyszerű eljutni. Sehol egy útbaigazító tábla! Imre vette át az irányítást, nagy csodálkozásunkra a buszra szóló beszállókártyát is kinyomtatta és valamilyen nyelven még útbaigazítást is kért és kapott. Amikor már mindent „tudtunk” és haladtunk a reptéren 5, azaz öt kilométert, akkor megjelentek az eligazító táblák is!

A buszozás 2 órája hamar eltelt. Rendezett nagyméretű kertek mellett haladtunk hosszan, ahol már előkészítették a földet, ültettek, öntözték, fóliával takarták a kikelő növényeket, szóval serényen dolgoztak szombat délután is.

Kedves fogadtatásban volt részünk, Lea és Maxime várt minket, szép, lassú, angol beszédüket jól megértettük. A lakásunk a belváros szívében van, igazi „Petite France”-élmény, olyannyira, hogy pl: régi a bútorainkat a házigazda nagypapája készítette.

 leaval_maximmal.jpg

 Miután egyet szusszantunk, mi azonnal megtanultuk, hogy „sante” Lea és Maxim pedig, hogy „egészségedre”!

2015. március 28.

Magdi

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://muveszetineveles.blog.hu/api/trackback/id/tr537315556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attila Kozma 2015.03.31. 13:45:03

Szervusztok!!!
Kozma Attila vagyok az " első fecske" egyike!! Sok sikert és rengeted életre szóló tapasztalatokat kívánok Nektek!! Ha bármiben segíthetek, vagy kérdésetek van kérlek írjatok bátran! Biztos vagyok benne, hogy tapasztalatokban és élményekben gazdagon térek majd haza. Olyan impulzusokkal lesztek gazdagabbak amiket ott és kizárólag csak ott tudtok megszerezni. Legyetek nyitottak, mindenre ami "szembe jön" Veletek az elkövetkező hetekbe!
Üdvözlettel,
Kozma Attila

muveszetineveles · www.mus-e.hu 2015.04.02. 17:52:43

Kedves Attila! Köszönjük kedves soraidat, egyik fantasztikus élmény jön a másik után, mozgalmas napjaink vannak. Még otthon a Ti tavalyi blogjaitokból hangolódtunk az utazásra és sok mindent fel is ismerünk belőle, velünk is megtörténik, jó, hogy írogattatok!
Üdvözlettel: Szandra, Magdi és Imre
süti beállítások módosítása