HTML

muveszetineveles

Az Európai Unió által támogatott Grundtvig program az egész életen át tartó tanulást, a mobilitást és az önkéntességet hivatott támogatni. A MUS-E Magyarország és a MUS-E France közös projektje 50 év feletti MUS-E művészeknek és pedagógusoknak ad lehetőséget önmaguk továbbképzésére, új tapasztalatok gyűjtésére, idegen környezetben való fejlődésre. A senior csere program keretein belül a magyar kiutazók találkozhatnak francia kollégáikkal, részt vehetnek a strasbourgi MUS-E órákon, és megismerhetik a francia MUS-E osztályok műhelymunkáját. A programban résztvevő művészeknek és pedagógusoknak 3 hét alatt lehetősége lesz francia környezetben terjeszteni a MUS-E értékeket, majd hazatérve megoszthatják tapasztalataikat a magyar MUS-E hálózattal. 2015. márciusában folytatódik a program és újabb három önkéntes (művész/pedagógus) indul útnak... Részletes információk a MUS-E Programról: www.mus-e.hu

Friss topikok

  • muveszetineveles: Kedves Attila! Köszönjük kedves soraidat, egyik fantasztikus élmény jön a másik után, mozgalmas na... (2015.04.02. 17:52) A nagy utazás
  • muveszetineveles: @Lumma Sz: Kedves Béla! Köszönjük kedves soraidat, átadtuk üdvözletedet Leanak és Maximnak. A Ti t... (2015.04.02. 17:46) Az első munkanap

Címkék

 Budapest felé

0, nap

Az utazásra, a lelki hangolódásom, március 20-án, a Mus-e találkozón elkezdődött. Jó volt megismerkedni a társaimmal, akikkel 3 hetet együtt fogunk tölteni Strassbourgban. Különleges meglepetésben is volt részünk. Kertész Zsuzsa, gyerekkorom, de inkább fiatalkorom, kedvenc tv-bemondónője, aki Tímár Andor édesanyja, pszichológusi minőségben volt jelen, és azonnal rajzoltatott velünk. Ez egy teszt volt. Néhány vonalas rajzainkból, firkálásainkból, a vesénkbe látott.  Pillanatok alatt megismert és összeismerkedtetett bennünket. Jó csapat leszünk! Mások az erősségeink, ez külön szerencse, de a legfontosabb dolgokról egyformán vélekedünk. Hárman ugyan, több mint 150 évesek vagyunk, de tele energiával, az új iránti vágyakozással.

 Természetesen megterveztük, megszerveztük, felírtuk, kicseréltük, jegyzeteltünk, praktikus tanácsokkal elláttuk…és elköszöntünk.

Aztán egy kis „vissza a hétköznapokba” program.

 Eseménydús hetem volt. 50 éves iskolaköszöntő ünnepség, (meg előtte a készülődés!!!).  Sok régi kollégával találkoztunk, olyan régi filmekből, vagy saját, gyerekkori élményből ismert, friss, tiszta szívű, nyugdíjas pedagógussal, akik 50 évvel ezelőtt az iskolánk megnyitásakor is jelen voltak. Hatalmas érzelmi hullámokat éltünk meg. Sok-sok megható, könnyes, aztán felemelő, szeretetteljes pillanatot, vagy éppen harsogó nevetéseket egy-egy régi fotó láttán.

Egy pedagógusminősítés is megtörtént csütörtökig. Még ez is katartikus volt, egy kolléga bizonyította be a „világnak”, hogy Pedagógus, és nem is akármilyen!

 Na, de onnantól! Készítem a szívem, lelkem, a sok élmény befogadására!

Brigi, tájékoztató leveleiben, mindig így írt az utazásunkról: a”nagy kaland”- most már tudom: az lesz!

Amikor felszálltam a vonatra, írtam egy sms-t Szandrának és Imrének:

„ Az én kalandom elkezdődött, elindultam, írom az első blogot. ;)”

Hát itt van.

2015. március 27.

Magdi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://muveszetineveles.blog.hu/api/trackback/id/tr417311122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása