HTML

muveszetineveles

Az Európai Unió által támogatott Grundtvig program az egész életen át tartó tanulást, a mobilitást és az önkéntességet hivatott támogatni. A MUS-E Magyarország és a MUS-E France közös projektje 50 év feletti MUS-E művészeknek és pedagógusoknak ad lehetőséget önmaguk továbbképzésére, új tapasztalatok gyűjtésére, idegen környezetben való fejlődésre. A senior csere program keretein belül a magyar kiutazók találkozhatnak francia kollégáikkal, részt vehetnek a strasbourgi MUS-E órákon, és megismerhetik a francia MUS-E osztályok műhelymunkáját. A programban résztvevő művészeknek és pedagógusoknak 3 hét alatt lehetősége lesz francia környezetben terjeszteni a MUS-E értékeket, majd hazatérve megoszthatják tapasztalataikat a magyar MUS-E hálózattal. 2015. márciusában folytatódik a program és újabb három önkéntes (művész/pedagógus) indul útnak... Részletes információk a MUS-E Programról: www.mus-e.hu

Friss topikok

  • muveszetineveles: Kedves Attila! Köszönjük kedves soraidat, egyik fantasztikus élmény jön a másik után, mozgalmas na... (2015.04.02. 17:52) A nagy utazás
  • muveszetineveles: @Lumma Sz: Kedves Béla! Köszönjük kedves soraidat, átadtuk üdvözletedet Leanak és Maximnak. A Ti t... (2015.04.02. 17:46) Az első munkanap

Címkék

A megérkezés után a hétvégét az ismerkedéssel töltöttük. Bemutatkoztunk a francia kollégáknak és rövid felfedező utakat tettünk, a fantasztikus szálláshelyünk környékén.

Strasbourg egy csoda! Sétáltunk esti kivilágításban, reggeli esőben és szeles derengésben egyaránt.

Sokat beszélgettünk és nevettünk, ezért kis csapatunk a hétfői munkanapra teljesen összekovácsolódott. 

A MUS-E központban vendéglátóink ebéddel kedveskedtek nekünk. Ezután elindultunk Magdival az első foglalkozásra. Nagy öröm volt számunkra, hogy tolmács nélkül boldogultunk. Bebizonyítottuk magunknak is, hogy a művészet nyelve nemzetközi.

Vizuális bemutatót láttunk egy lakótelepi iskolában. Az osztályban a tanulók színes kavalkádot alkottak. A nagy zsizsegés közepéből egyszerre csak kinyílt egy virág és megszületett maga az alkotás. Afrika témájú festményeik ugyanolyan színesek voltak, mint a készítőik.

A varázslat itt még nem ért véget számomra. Imi a délután folyamán szerzett és "felújított" egy gitárt. Este a belőle órákon át előcsalt dallamokkal megmutatta, hogy milyen ha a tehetség, a tudás és a lélek találkozik. 

Remélem, sosem lesz vége ennek a pár napnak...

20150330_163027_resized.jpg

 Szandra

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://muveszetineveles.blog.hu/api/trackback/id/tr667327214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lumma Sz 2015.04.01. 21:33:19

Sok szeretettel üdvözlöm Leát és mindenkit! Nekem volt szerencsém egy évvel ezelőtt átélni ugyanezt a csoda érzést, amikor találkoztunk a gyerekekkel. A város foglyul ejt. Sok sikert kívánok és élvezzétek ki minden pillanatát!
Most én is veletek élem át újra, persze csak az emlékeimben!

Üdv és minden jót a csapatnak!

Szemán Béla

muveszetineveles · www.mus-e.hu 2015.04.02. 17:46:29

@Lumma Sz: Kedves Béla! Köszönjük kedves soraidat, átadtuk üdvözletedet Leanak és Maximnak. A Ti tavalyi blogjaitokból hangolódtunk az utazásra és sok mindent fel is ismerünk belőle.
Üdvözlettel: Szandra, Magdi és Imre
süti beállítások módosítása